Forum o siatkówce, tutaj dyskutujemy na różne siatkarskie tematy.
Trener Zenita Władymir Alekno po meczu zachwycał się poziomem meczu. - Jaki ćwierćfinał? To powinien być finał Ligi Mistrzów - mówił trener bogaczy z Kazania. Już dzień wcześniej skrytykował władze CEV za tzw. losowanie Ligi Mistrzów. O awans musieli między sobą walczyć potentaci - Skra z Zenitem i włoskie Cuneo z Dynamem Moskwa, a już wcześniej było wiadomo, że do Final Four zakwalifikuje się jeden ze słabeuszy - Jastrzębski Węgiel lub Noliko Maaseik.
Skra czy Zenit bez większych problemów pokonałyby Jastrzębski Węgiel czy Noliko Maaseik - uważa Władymir Alekno, trener mistrza Rosji. I mówi głośno o tym, co inny opowiadają szeptem: - To wszystko było zrobione po to, by do finału awansowało Noliko, ulubiony klub prezesa europejskiej federacji.
no i został prezesik ukarany....Noliko przerżnęło z JW "złotego" seta i choćby już z tego powodu cieszę się, że awansowali ;-)
i chodzę na mecze ;-))))) oczywiście nie na wszystkie bo czasu nie za dużo no i ceny biletów nie są zbyt niskie. Chociaż muszę stwierdzić, że odkąd Skra gra znowu w starej hali ceny biletów spadły o ok. 30-40 zł. Ja jestem rozbestwiona i interesują mnie najlepsze miejsca do oglądania, a te oczywiście są najdroższe. W tym roku wyjątkowo chyba byłam na wszystkich meczach Skry rozgrywanych w Łodzi w ramach LM. Przyznam sie, że głównie za sprawą znajomych z Lubartowa, którzy wytrwale kibicują Skierce i przyjeżdżają na mecze ;-)))
W maj mam zamiar wybrać się na LŚ. Zapowiada się dobry mecz z USA.
Junior
Ja też się cieszę
Dobrze, że Alenko mówi to co myśli. To najbardziej cenię u takich ludzi.
Junior
Ja też chciałam w maju do Łodzi na mecz. Ale chyba to nie wypali:(
Junior
alutek jak byś chciała dzisiaj jeszcze podyskutować o czymś, to ja będę miała czas gdzieś tak ok.20. Bo teraz muszę uciekać
Niestety po 20 będę zajęta. Czemu nie dasz rady przyjechać na LŚ ? Być może mogłabym Ci pomóc w kupnie biletu lub biletów. Jeszcze teraz nie wiem nic na pewno ale mam taką znajomą w Atlas Arenie i czasami załatwia mi dobre miejsca;-) W razie jakbyś musiała nocować to stosunkowo tanio jest w ośrodku MOSIR. Tam są domki kempingowe. Przyzwoite, z łazienka i toaletą. Ceny są (przynajmniej były 2 lata temu) naprawdę przystępne. Nawet dojazd z Areny jest wyjątkowo dobry. Więc pomyśl jednak nad przyjazdem. Może nawet mogłybyśmy sie spotkać osobiście ;-))) Choć to pewnie żadna atrakcja spotkać się z osobą w wieku swojej mamy hihihihihi
A temat by się znalazł. Byłam na rep.net i parę wpisów mnie zniesmaczyło. Czemu są oburzeni, że niektórzy kibice i zawodnicy Skry w pierwszym momencie ganią system ? Przecież gdyby to Skra dostała się do FF w taki sposób jak JW to znowu byłoby gadanie, że weszli tylnymi drzwiami, że farciarze itd. Podobał mi się wpis Zorra.....ten facet stara się być obiektywny. Ale widzę, że inni nie do końca chyba zrozumieli sens Jego wpisu. Ale to może tylko moje takie odczucie jest ?
Junior
Nie dam rady przyjechać na LŚ ponieważ nie jestem jeszcze pełnoletnia. Niestety:(
Ale mam taką małą umowę z moim tatą, i najpierw muszę spełnić jeden warunek. To wtedy może coś wypali:)
A co do systemu, to ja się za bardzo nie wypowiadam. Nie podobał mi się strasznie, ale dzięki niemu JW jest w FF. Spodobała mi się wypowiedź Zatorskiego o tym systemie:
''Na pewno w jakiś sposób jest dziwny, ale tak już jest w tym roku i na pewno teraz się tego nie zmieni. Można być mądrym po fakcie i jakbyśmy się dostosowali do systemu, to byśmy wygrali w ,,złotym secie". W żadnym wypadku nie mamy prawa narzekać, bo taki sam system był dla nas i dla Zenitu. I jak widać, to oni wyszli obronna ręką z tego dwumeczu.''
Uwielbiam tego gościa. Bardzo skromny i na nic nie narzeka:)
Wlazły też nie obwinia systemu: PS: Bardzo żałujecie tego 2:3 w Łodzi? Gdybyście wygrali, złoty set w Kazaniu byłby niepotrzebny.
A kto wie, czy gdybyśmy wygrali w Łodzi, nie przegralibyśmy tutaj, w Rosji? Nie przegraliśmy tego awansu w Łodzi, ja przynajmniej nie mam takiego odczucia. Nie chcę też oskarżać systemu. Trzeba grać w każdym systemie, nie można się tym usprawiedliwiać. W normalnych warunkach byśmy awansowali, ale jakie to ma znaczenie?
Domyślam się, że chodzi o oceny w szkole :-))))))) hehehehe skąd ja to znam Tata też może przyjechać na LŚ ;-)
Junior
Dokładnie, o oceny;) Ale nie o to, że są złe (bo mam nawet dobre), tylko na jesieni idę już do liceum, no i rodzice chcą czegoś więcej:)
alutek mam pytanko prywatne. Tylko nie wiem czy powinnam;) Ile masz lat? Jeśli nie chcesz nie musisz odpowiadać
Junior
Nie, nie przeszkadza;) Ja o siatkówce mogę rozmawiać z każdym:)
No trzymamy kciuki, trzymamy:)
Junior
No na razie Zaksa bardzo ładnie. Oby tak zostało
Junior
No niestety nie udało się. Zawiodło przyjęcie. 1 seta Zaksa wygrała, bo Włosi popełniali dużo błędów. A potem jak się rozkręcili, to już nie można było ich zatrzymać. Szkoda.
Junior
alutek przez jakiś czas może mnie tu nie być bo mam popsuty komputer i nie mam z czego pisać