Forum użytkowników reprezentacja.net

Forum o siatkówce, tutaj dyskutujemy na różne siatkarskie tematy.

#1 2011-01-04 19:09:38

aga2008

Młodzik

Punktów :   

Nowy trener Reprezentacji Polski

tutaj link;
http://sport.onet.pl/siatkowka/prezes-p … omosc.html

ja zaczynam sie martwic bo;
1 przez tyle czasu nie dokonali jeszcze wyboru
2 co oni z tym polskim trenerem...boje sie ze faktycznie taka opcja jest powaznie rozpatrywana
3 Prezes bez telefonu nie moze zyc, zatrudnia i zwalnia przez telefon ;0

#2 2011-01-04 19:27:42

Barszczu18

Młodzik

Punktów :   

Re: Nowy trener Reprezentacji Polski

no zobaczymy jak to będzie, oby to nie był polski trener.. !   jakoś czarno widze tych działaczy z PZPS sami nie wiedzą kogo wybrac.. może byc ciekawie i możemy byc ostro zdziwieni jak zobaczymy nazwisko nowego trenera;p

#3 2011-01-04 20:09:30

złośnica

Młodzik

Punktów :   

"Podobno Popko w telewizji n powiedział dziś, że kandydatów na trenera jest dwóch i są to Polacy tuż po 40-tce. Dziennikarze uważają, że to Nawrocki i Stelmach. Wieczorem ma być w studiu prezio."Napisane przez Edytę na Reprezentacji.net

#4 2011-01-04 20:11:11

alutek

Junior

Punktów :   

Stelmach ????? to chyba jakieś nieporozumienie. Nawrocki....może za parę lat ale nie teraz

#5 2011-01-04 20:51:06

Knoppers

Młodzik

Punktów :   

Też się zastanawiam co z trenerem, tak też słyszałam ze ma być Polakiem, ale wiecie nie musi być tak. nie wiadomo. Dowiemy sie już niedługo. Moim zdaniem za przeproszeniem oczywiście nie ma trenera w Polsce który był by w stanie prowadzić Reprezentację

#6 2011-01-04 21:07:36

cicha

Młodzik

Punktów :   

Według mnie też pomysł na polskiego szkoleniowca jest nie za bardzo dobrym pomysłem, ale w sumie ci najlepsi z zagranicy już zostali wybrani. Nawrocki moim zdaniem wśród Polskich trenerów jest jednym z tych "naj" ale w Reprezentacji nie wiem czy by dał sobie radę. No nic pozostaje tylko czekać do 22 stycznia, kiedy to szanowne PZPS nas poinformuje....

Ostatnio edytowany przez cicha (2011-01-04 21:08:47)

#7 2011-01-04 21:17:19

Ola

Młodzik

Punktów :   

coś czuję, że się tego 22-go bardzo rozczarujemy. Myślę, że jeśli PZPS toczyłby jakieś poważne rozmowy z trenerem z zagranicy, to już dawno, a nie teraz na ostatnią chwilę. Także też mi się wydaje, że albo Nawrocki, albo Stelmach, niestety.

#8 2011-01-04 22:09:59

szybownik89

Młodzik

Punktów :   

Cóż trochę kasy poszło dla Castusia, więc związek chce ciąć koszty. Niby za co będą latali do Kataru, wyprawiali bankiety itd... . Dobrych zagranicznych trenerów jest całkiem sporo.  Anastasii nie dostał jeszcze roboty, z tego co kojarze to de Giorgi też jest wolny. No ale jak dla mnie to opcje mało realne, gdyż kto chce wpuszczać do swojego ogródka kogoś z zewnątrz. Już raz zaryzykowali z Lozano a później związek dziwił się że tak jakoś kadra im się wymknęła spod kontroli bo swoich ludzi nie mogą promować i z dziennikarzami nie bardzo.

Co do Polskich trenerów w okolicach 40, okazuje się że nie jest ich tak mało:
Panas
Dacewicz (chociaż to młodzian jak na trenera ;P 30 z hakiem z reszta czemu tu się dziwić skoro jeszcze go z         kadry kojarze i swego czasu podziwiałem)
Stelmach
Sordyl
Nawrocki
Wagner

Obawiam się że najbardziej prawdopodobni z nich to: Stelmach, Nawrocki, Wagner. Jeden lepszy od drugiego ;/...  Stelmach: "pozwólcie nam przegrać "(i frajersko poddał Zaksę JW w poprzednim sezonie) Nawrocki (może w tym sezonie się rozwinął) ale to głównie jego obarczam  za słabą formę naszych zawodników na MŚ 10. Nie potrafił przez sezon doprowadzić jakiegokolwiek zawodnika do formy. (Kurek gdy grał w ostatnim sezonie rewelacyjnie - początek-3 przyjmujących to była to ewidentnie zasługa ME 09). W tym sezonie nagle coś zaczęło Nawrockiemu wychodzić i za to szczere gratulacje, oby tak dalej, no ale dla mnie to i tak za mało jak na repre może w przyszłości... Wagner... o nie czemu wszyscy go lansują... widziałem kilka meczy juniorów z nim na czele. Popełniał on karygodne błędy typu na jednym z meczów zmienił rozgrywającego na środkowego, później chciał zrobić zmianę powrotną ale okazało się że limit zmian wyczerpany i do końca seta graliśmy bez rozgrywającego ;]... Sordyl już widzę jak go słucha Paweł Zagumny, no i dochodzimy do Dacewicza i Panasa których darze wielką sympatią...

No nic związek buduje napięcie zwleka z trenerem czas leci a oni mogą zamiast wypłacać kasę trenerowi i jego sztabowi wydać je na jakiś bal, także czemu się dziwić że zwlekają... Nie lubię być pesymistą ale socjalne urzędy zawsze mnie denerwowały i twierdzę że trudno znaleźć ludzi którzy będą miały na tyle dużą siłę przebicia(trudno wybić się wybitnym ludziom którym non stop się podcina skrzydła i traktuje jako zagrożenie)  żeby zrobić porządek ze starymi władzami jakiegokolwiek polskiego związku ;/.

Zawsze jednak jest nadzieja i warto jej się trzymać, a czasami i nawet słaby trener potrafi znaleźć to coś w drużynie tak aby ta nagle sama to załapała i już bez trenera ciągnęła to dalej. (BTW moje marzenia co do trenera Polskiej reprezentacji: Hugh Mc Cutcheon, Roberto Santilli).

Ostatnio edytowany przez szybownik89 (2011-01-04 22:18:45)

#9 2011-01-05 08:39:57

alutek

Junior

Punktów :   

Roberto....jak najbardziej ;-)))) tylko, że to marzenia ;-(  Wydaje mi sie, że naszym chłopakom potrzebny jest trener, który z jednej strony byłby "kolegą" a drugiej potrafiłby to towarzystwo wziąć "krótko za mordkę" Szanuję Panasa, Sordyla i Nawrockiego ale odnosze wrażenie, że żaden z nich jeszcze nie "dorósł" do prowadzenia kadry......może za kilka lat ale nie teraz. Generalnie jestem za trenerem z zewnątrz ale przede wszystkim dlatego, że nie byłby (i nie dałby się) związany żadnymi układami i układzikami z wladzami, a zawodników wybierał pod katem formy a nie z przydziału.
To tylko takie moje przemyślenia może i naiwne ale nie niestem znawcą tematu tylko zwykłym kibicem.

#10 2011-01-05 09:17:40

monn

Młodzik

Punktów :   

Ja uważam, że na razie nie ma na tyle wartościowego polskiego szkoleniowca, aby mógł zostać trenerem reprezentacji Polski. Dla mnie właśnie takimi pewniakami także są Stelmach i Nawrocki... Moim zdaniem nie są oni jeszcze gotowi na prowadzenie naszej kadry. Moim zdaniem to powinien być ktoś zza granicy.

#11 2011-01-05 12:34:25

Dante

Administrator

Punktów :   

Anastazi, Bagnoli, De Giorgi + Asystent Nawrocki. NIE dla Polaka jako trenera kadry ! Napewno nie teraz. Może kiedyś Stelmach albo Nawrocki. Najbardziej byłbym za Anastazim.

#12 2011-01-05 18:28:48

Ola

Młodzik

Punktów :   

myślę, że już możemy być pewni, że Polak...
"wydaje mi się, że wśród Polaków możemy już znaleźć odpowiedniego trenera dla kadry - mówi Mirosław Przedpełski." (siatka.org)

#13 2011-01-05 19:12:15

aga2008

Młodzik

Punktów :   

Jakiś czas temu jeszcze przed rozpoczęciem turnieju w Katarze (ale Skra już tam była) był na strefie doobejrzenia Magazyn Siatkarski poświęcony m.in. nowemu trenerowi Rep.Pol., panowie spekulowali kim może być zaintersowany a ewentualnie kim mógłby zainteresować się PZPS. Prowadzący: Przemysław Iwańczyk, gość Wojciech Drzyzga. W tymże programie Przemysław Iwańczyk rzucił hasło, że może związek miłościwie nam panujący siatkarski - powinien się zainteresować trenerem Nawrockim ....bo tak dobrfze prowadzi Skrę itp itd i ŻE KIBICE JUŻ NAWET SUGERUJĄ/WSKAZUJĄ ABY KADRĘ OBJĄŁ TRENER NAWROCKI. Jacy u licha kibice zaczęłam się zastanawiać, skacze sobie często po róznych forach, udzielałam się tylko na reprezentacji net i nigdzie nie widziałam takich głosów - pomysłów ze strony kibiców aby kadre objął Pan Jacek....za kilka dni ukazał się felieton Pana Mariana Kmity taki podsumowujący poprzedni rok, ale jednocześnie sugerujący, iz najlepszym kandydatem do objęcia wiadomego stanowiska byłby trener Nawrocki.....no to sobie wtedy wydedukowałam, JUŻ WIEM O JAKICH KIBICACH MÓWIŁ IWAŃCZYK,  a że to bardzo ważny kibic dlatego go rozmnożył i podał w liczbie mnogiej. Sam fakt ingerowania tak mocno Polsatu w sprawę wyboryu trenera kadry i wręcz pokazywanie palcem publicznie swojego kandydata, bardzo mi się nie podoba, dlatego tak bardzo podobał mi się prztyczek w tym zakresie wysłał w kiedunku Polsatu w pożegnalnym artykule na rep.net . redaktor naczelny Pan Tomasz Kowalik. Tylko tak się zastanawiam, jakby Pan Jacek objął kadrę i odpukać nie poszło mu, czy Pan Kmita zaserwowałby mu na podsumowanie taki filmik pełen grozy i napięcia jak Castellaniemu ? Czy jako tego namaszczonego okryłby płaszczem ochronnym

Mam ogromną nadzieję i liczę na mądrośc trenera Nawrockiego, że nie podejmie się tego zadania ....jeszcze nie teraz ...Doceniam ten początek sezonu w wykonaniu Skry, ale to jeszcze za mało aby powierzyć mu tak odpowiedzialna funkcję.

#14 2011-01-05 19:20:03

Ola

Młodzik

Punktów :   

tak, Polsat coraz bardziej wtrąca się w sprawy, w które nie powinien...
swoją drogą fajny sobie znaleźli pomysł na podniesienie oglądalności - ogłoszenie decyzji akurat na gali Siatkarskich Plusów...

#15 2011-01-06 10:41:25

alutek

Junior

Punktów :   

no coś musieli zrobić, ubiegły rok był delikatnie mówiąc słaby w wykonaniu naszych siatkarzy i odrobinkę lepszy siatkarek ale ogólnie porażka....jak inaczej by ściągneli widzów ?

Stopka forum

RSS